Пошук по сайту:

Всі новини за 2024-04-15

Коментарі • Переглядів: 341
Карандєєв: Для збереження культурних цінностей облаштують додаткові фондосховища
В Україні планують будівництво нових та модернізацію вже наявних сховищ для евакуації та збереження культурних цінностей під час війни.
Коментарі • Переглядів: 552
Атака на Запорозьку АЕС створює небезпечний прецедент, — Гроссі
Хоча пошкодження конструкції ЗАЕС внаслідок атаки БПЛА 7 квітня були незначними, це створює «дуже небезпечний прецедент» можливого враження захисної оболонки реактора, вважає генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.
Коментарі • Переглядів: 333
Потреба України в ППО є невідкладною - Пентагон
Міністерство оборони США заявило про невідкладну потребу в забезпеченні України можливостями протиповітряної оборони та закликало Палату представників ухвалити законопроєкт із підтримкою України.
Корупція • Переглядів: 384
Антикорупційний суд відправив під домашній арешт суддю Сергія Висоцького
Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького, оскільки за нього не внесли заставу.
Новини • Переглядів: 610
Депутат з Кропивницького купив під час війни два годинники за мільйон гривень
Депутат міської ради у Кропивницькому Андрій Табалов декларує, що купив під час війни два годинники, загальна вартість яких складає майже 1 млн грн. Політик каже, що таким чином зберігає гроші під час інфляції. Ще він отримав право користуватись новим авто і купив право на нові торгові марки.
Новини • Переглядів: 427
Стало відомо, скільки коштів держава виділила на фінансування партій за два роки
Чотири парламентські партії – «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» – отримали державне фінансування на суму понад 885 млн грн у 2022 році та 753 млн грн у 2023 році.
Коментарі • Переглядів: 334
Ізраїль сам вирішуватиме, як і коли відповісти на атаку Ірану - Білий дім
Сполучені Штати не залучені до процесу ухвалення рішення ізраїльською стороною щодо потенційної відповіді на атаку Ірану, Ізраїль сам визначає, як і коли відповісти.
Корупція • Переглядів: 542
Обвинуваченому екссудді Кононенку з Полтави вкотре продовжили обов’язки
Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 червня строк дії обов’язків, покладених на колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в одержанні неправомірної вигоди.
Війна • Переглядів: 552
На півдні Сили оборони знищили ще дві станції РЕБ і «Муром» росіян
На південному напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили ще дві станції радіоелектронної боротьби і комплекс відеоспостереження «Муром-М».
Думка • Переглядів: 611
Кремль жонглює цифрами, доходи ростуть: як Росія продовжує заробляти попри санкції
Доходи бюджету Росії зростають попри санкції, які країни Заходу ввели проти країни-агресорки за вторгнення в Україну.
Новини • Переглядів: 574
Tesla звільнить понад 10% персоналу по всьому світу через падіння продажів
Компанія Tesla звільнить понад 10% своїх працівників по всьому світу. Причина — падіння продажів і загострення цінової війни на електромобілі.
Конфлікти • Переглядів: 391
Reuters: Напад Ірану на Ізраїль спричинив найбільші перебої в авіасполученні з часів теракту 11 вересня
Міжнародні авіакомпанії переживають наймасштабніші перебої в авіасполученні з часів теракту 11 вересня 2021 року в США. Причина — напад Ірану на Ізраїль і тимчасове закриття повітряного простору кількома країнами. Це суттєво звузило варіанти маршрутів для літаків, що курсують між Європою та Азією.
Корупція • Переглядів: 482
ВАКС відпустив голову райсуду Кіровоградщини під особисте зобов’язання
Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов’язання голову Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.
Війна • Переглядів: 392
На фронті загинув відомий волонтер Павло Петриченко
15 квітня під час бойового завдання загинув активіст, військовослужбовець 59 бригади ЗСУ Павло Петриченко.
Корупція • Переглядів: 398
Суд продовжив обов’язки обвинуваченій депутатці Марченко
Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 червня строк дії обов’язків, покладених на народну депутатку від фракції «Слуги народу» Людмилу Марченко. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує її у зловживанні впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.
Корупція • Переглядів: 531
НАБУ завершило розслідувати справу забудовника про підкуп Кубракова
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу про спробу підкупу віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова забудовником.
Новини • Переглядів: 437
У Грузії почались затримання протестувальників на мітингу проти закону про «іноагентів»
У понеділок ввечері, 15 квітня, правоохоронці у Тбілісі затримали щонайменше чотирьох людей на акції протесту проти так званого закону про «іноагентів», який викликав обурення громадянського суспільства в Грузії.
Коментарі • Переглядів: 527
Ми вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України, — прем’єр Чехії
Чехія в межах своєї ініціативи вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України й наразі працює над контрактуванням ще 300 тисяч.
Новини • Переглядів: 577
Латвія виділить близько 10 мільйонів євро на зміцнення кордону з РФ та Білоруссю
Міністерству оборони Латвії з коштів на непередбачені витрати планують виділити до 10 мільйонів євро на забезпечення реалізації плану зміцнення кордонів з Росією та Білоруссю.
Новини • Переглядів: 582
Конгрес США розгляне закон щодо заборони імпорту нафти з Ірану до Китаю
Палата представників Конгресу США у понеділок розглядатиме закон, спрямований на протидію купівлі Китаєм іранської нафти, в межах пакета проєктів, винесених у відповідь на удар Ірану по Ізраїлю.